Đaci „9. oktobra“ najbolji u kvizu o ekologiji

Učenici Osnovne škole „9. oktobar“ u konkurenciji svojih vršnjaka iz drugih osnovnih škola iz Prokuplja, pokazali su najbolje znanje iz ekologije i pobedili na Gradskom takmičenju „Eko kviz“, čime su stekli pravo učešća na polufinalnom takmičenju koje je zakazano za 10. maj u Sokobanji.

foto: Grad Prokuplje

Kviz pod nazivom „Prljavo ili čisto, nije isto“ organizovali su Grad Prokuplje i javna komunalna preduzeća Hammeum iz Prokuplja i Gradska čistoća iz Beograda.

Želimo da se kroz igru, druženje i zabavu ukaže našim najmlađim sugrađanima na važnost očuvanja životne sredine. Broj prijavljenih učesnika na takmičenju nam govori da smo na dobrom putu zdravog razvoja društva i čitave planete – rekla je članica Gradskog veća Maja Ranđelović.

Ona pojašnjava da prokupački osnovci već drugu godinu učestvuju u „Eko kvizu“, te da je važno da im se od najranijeg detinjstva ukaže na važnost čuvanja prirodnog okruženja.

Ističe da je prošle godine osam gradova i opština učestvovalo u kvizu, a da je ove konkurencija mnogo veća, jer je učešće prijavilo 20 gradova širom Srbije.

Osim ekipe pobednika, zavidno znanje o zaštiti životne sredine i ekologiji, pokazale su i ostale prokupačke škole koje su se takmičile – „Milić Rakić Mirko“, „Nikodije Stojanović Tatko“, „Ratko Pavlović Ćićko“, „Vuk Karadžić“ i „Svetislav Mirković Nenad“.

Možete na pratiti ovde:
0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *