Inicijativa za pomoć Nikolini, predata gradskim vlastima u Prokuplju

Za samo dva dana skupljeno je preko 1.000 potpisa građana Prokuplja, koji su danas predati na pisarnici grada Prokuplja, a tiču se inicijative koju je pokrenula Neformalna grupa građana kako bi se pomoglo i obezbedio novac za bolesnu devojčicu Nikolinu Josić, koja je trenutno na lečenju u Nemačkoj. Nikolini je neophodno 100.000 evra kako bi na klinici u  Štutgartu primila neopodne terapije, nakon operacije koja je ranije urađena.

Nikolina Josić, fondacija Budi human

U inicijativi koja je predata nadležnim organima, između ostalog se apeluje na nadležne u Gradskoj upravi da se iz gradskog budžeta obezbedi 50.000 evra za Nikolinino lečenje, a u slučaju da to ne žele da urade, uputiće zahtev lokalnim funkcionerima u gradu da se svi odreknu mesečne plate, a novac uplate na račun bolesne devojčice.

Rok za odgovor gradskih čelnika je 3 dana, a u slučaju da ne odgovore, inicijativa će biti upućene i državnom vrhu Srbije.

Odziv je veći od očekivanog, građani sami dolaze i potpisuju inicijativu. I narednih dana na štandu u centru grada biće nastavljeno potpisivanje. Želimo da ova akcija uspe i da naša sugrađanka pobedi u najvažnijoj borbi – rekla je jedan od pokretača inicijative Snežana Ilić.

Inače, Nikolina je za samo nekoliko dana ujedinila Prokupčane, a u akciji prikupljanja pomoći uključili su se sportski klubovi, udruženja, NVO, Crveni krst, školarci.

Nikolini Josić je 2017. godine utvrđen Ewing-ov sarkom, sa kojim se izborila godinu dana kasnije, trenutno je u Štutgrartu gde čeka nastavak lečenja.

Građani koji mogu i žele da pomognu Nikolini da nastavi lečenje, novac mogu uplatiti na sledeće račune:

Dinarski: 160-503232-88

Devizni: 00-540-0002649.5

IBAN broj: RS35160005400002649555

Uplata se može izvršiti i preko SMS poruka:

Upiši 482 i pošalji SMS na 3030

Iz Švajcarske: Upiši human482 i pošalji SMS na 455

Možete na pratiti ovde:
0

1 Odgovor

  1. popaj kaže:

    Najvaznije od svega je da predsednik skupstine u roku od dvadeset dana zakazuje tri sednice,koje traju po desetak minuta,i na kojima su najbitnije tacke vd direktori,i to nezakoniti ili penzioneri .Pa samo on je zbog svog neznanja i bahatosti,jer je neciji badza, spiskao pola miliona dinara na nepotrebne skupstine.Ovom detetu i svoj bolesnoj deci zelim brz oporavak i neka svako pomogne koliko god moze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *