Kuršumlija sinoć: Osloboditi se kabadahija na svim nivoima

Na večerašnjem skupu „1 od 5 miliona“ lider, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, obraćajući se okupljenim građanima Kuršumlije, ukazao je na mnoge probleme i stvaranja negativne atmosfere u društvu, koju kreira režim Aleksandra Vučića, a na kraju svog govora pozvao je Kuršumličane da 13. aprila krenu put Beograda na veliki miting opozicije.

Stefanović je podsetio da Vučić, sa svojim ljudima na lokalu, bukvalno ignoriše sistem, te da je krajnje vreme da Srbija postane slobodno i uređeno društvo u kome će vladati pravo, a ne zakon ulice i lokalnih tajkuna.

Svako mesto ima svoje Jutke, Labane, Raičeviće. Mi se moramo osloboditi lokalnih kabadahija koji zarad ličnih i interesa Srpske napredne stranke, uništavaju život u malim sredinama. Došao je kraj ovom stanju ludila i režim je u panici. Zato za desetak dana, svi u Beograd da im pokažemo da nas ima – rekao je Stefanović.

Govoreći o periodu dok je bio telohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Milan Veruović je istakao da je tog 13. marta 2003. godine Srbija stala.

Đinđić je bio veliki vizionar, pragmatičan čovek, demokrata. Imao je sve što nema Aleksandar Vučić. Potrebne su nam promene, jer Vučić ne zna da upravlja zemljom, od koje pokušava da napravi rijaliti program – istakao je Veruović.

Nakon govora, Kuršumličani su i večeras prošetali glavnom ulicom, a 15. skup je protekao bez incidenata.

Možete na pratiti ovde:
0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *