Nebojša Milosavljević ponovo izabran za prvog čoveka blačkih demokrata

Dosadašnji predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i nekadašnji predsednik Opštine Blace Nebojša Milosavljević ponovo je izabran za predsednika te stranke. Pravo da bira predsednika DS na lokalu imalo je oko 50 članova sa plaćenom članarinom, a deo nezadovoljnih aktivista nakon sprovedenih izbora ističe da su održani na neregularan način zbog čega su se, kažu, žalili centrali stranke.

Milosavljević tvrdi da su izbori održani u skladu sa stranačkom procedurom i da nije bilo nepravilnosti, te da je od oko 200 članova DS u Blacu, pravo glasa imalo oko 50 sa plaćenom članarinom.

Sprovedeni su izbori za predsednika i 9 članova Opštinskog odbora na lokalu. Na izbore je izašao dovoljan broj birača koji su dali svoj glas ponuđenim kandidatima sa liste, tako da sam ja i dalje ostao na čelu stranke. Nemam informaciju da se neko žalio na izborni rezultat – rekao je Milosavljević.

Međutim, niko nije mogao da potvrdi koliko je tačno izašlo birača, a predsednik stranačke Izborne komisije Nenad Mirković je, nakon poziva novinara, kratko prokomentarisao:

Zašto mene zovete, aj zaj… me – i nakon toga prekinuo vezu.

I dok Milosavljević tvrdi da je sve bilo u skladu sa izbornom stranačkom procedurom, deo nezadovoljnog članstva u svom dopisu centrali stranke ističe da je na izbore izašlo tek oko 15 članova.

U danu za glasanje pojavilo se njih 15-ak članova, od kojih nisu svi glasali nakon što su videli birački spisak. Razlog ovakvom raskolu u stranci na lokalu, DS doživljava isključivo zbog načina delovanja predsednika odbora Milosavljevića koji je privatizovao stranku, a u prilog tome ide i činjenica da je izbore organizovao u svojoj kući – kaže se između ostalog u saopštenju nezadovoljnih članova DS koje je upućeno na adresu Izvršnog odbora stranke.

Inače, Demokratska stranka u Blacu ima 5 odbornika u lokalnom parlamentu opštine i zvanično je u opoziciji, ali bez nekih konkretnih aktivnosti, te uglavnom prećutno podržava sve odluke vladajuće koalicije koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Možete na pratiti ovde:
0

1 Odgovor

  1. vracam se sa odmora kaže:

    Vi se bar svadjate oko coveka iz blaca,pa ko god bio.Kod nas u gradu prokuplju nema nikakvih svadja,direktor apoteke je iz nisa,direktorka doma zdravlja je iz nisa,direktorka komunalnog preduzeca hameum je iz nisa,direktorka bolnice je iz bosne ,direktor centra za socijalno iz…ne znam odakle, ali nije iz prokuplja,posle tri sata svi su kod kuce u nisu,a mi u prokuplju kao zamorcici,ostaje nam jedino predsednik skupstine, po zanimanju kafanski badza ,da nas vodi u buducnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *