Prokupčani bez problema sa pijaćom vodom

Akumulacija Bresnica koja vodom snabdeva 80 % prokupačkog stanovništva, i pored velikih vrućina i rekordne potrošnje vode, popunjena je skoro do maksimuma, odnosno nivo je samo metar ispod granice prelivanja. Time će, kako tvrde nadležni u JKP Hammeum, vodosnabdevanje građana u narednom periodu na čitavoj teritoriji biti redovno, neće biti restrikcija, a sporadični prekidi su mogući samo u slučaju eventualnog kvara na vodosistemu.

Prokupčanima ne preti nestašica vode tokom leta, foto lj.m.

U Hammeumu naglašavaju i da, osim što je vodosnabdevanje redovno u kontinuitetu već dugi niz godina, Prokupčani sa svojih česama piju jednu od najispravnijih i najboljih voda u Srbiji, što pokazuju analize nadležnih službi o kontroli ispravnosti koje se rade na dnevnom nivou.

Velika potrošnja vode nije ugrozila vodosnabdevanje, čak možemo reći da je situacija odlična i da ne postoji opasnost od zastoja, kako u nižim, tako i u visokim gradskim zonama. Trenutni nivo vode u jezeru je 18,5 metara, što znači da će vode biti dovoljno za duži vremenski period, bez obzira kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu – istakla je v. d. direktora JKP Hammeum Radmila Perić.

Kako bi obezbedili kontinuirano merenje isporučene količine pijaće vode od filter stanice Bresnica duž magistralnog cevovoda do Prokuplja, Perić podseća da je pre nešto više od godinu dana JKP Hammeum ugradio najnoviji ultrazvučni merač protoka vode koji omogućava praćenje proizvedene i isporučene količine vode.

Time se u svakom trenutku tačno vidi i može da se na vreme reaguje u slučaju razlike u proizvodnji i potrošnji vode.

Inače, zbog velikih vrućina Prokupčani u velikom broju ovih dana posećuju jedino uređeno kupalište na teritoriji grada Prokuplja, Gradski bazen, gde dnevno ima i preko 500 kupača.

Prokupački bazen radi svakog dana, od 10 do 18 sati, a cene dnevnih ulaznica su 50 dinara za decu i 100 dinara za odrasle.

Možete na pratiti ovde:
0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *