Sportski klubovi traže jednake aršine za novac iz budžeta

Nezadovoljni raspodelom novca klubovima i udruženjima po godišnjem programu namenjenom za sport u 2019. godini, predstavnici pojedinih klubova i građani okupili su se ispred zgrade Grada Prokuplja, gde su javno ukazali na nelogičnu i, kako kažu, „sramnu podelu novca i deljenje klubova na podobne i nepodobne“.

Okupljanje ispred zgrade Gradske uprave, foto ljm

Vanja Stojanović, jedan od organizatora protesta i predsednik Akademije fudbala 10 najavljuje i krivične prijave protiv odgovornih za nenamensko trošenje novca građana. On tvrdi da se klubovima bliskim vlasti novac deli „šakom i kapom“, pa čak i iz robnih rezervi grada, bez ikakvih opravdanih razloga i ispravne dokumentacije.

Stojanović je kao primer naveo klub u kome je on predsednik, a koji se takmiči u Okružnoj fudbalskoj ligi i koji je nakon prvog dela prvenstva na 1. mestu i najozbiljniji kandidat za ulazak u Zonu, dobila više nego duplo manje para od 2 kluba u istom rangu takmičenja.

Mene samo zanima kako je Akademija, koja je u istom rangu sa Spartakom i Kosovcem dobila 100.000, a druga 2 kluba po 250.000 dinara. Uz to mi smo prvi na tabeli i imamo mlađe selekcije – ističe Stojanović.

On je najavio nastavak okupljanja, svakog četvrtka od 15 sati dok god se, kaže, „nepravda ne ispravi“ i dok se ne izjednače kriterijumi za podelu novca za sve klubove koji su po njemu sada podeljeni na „njihove i naše“.

Možete na pratiti ovde:
0

6 Odgovora

 1. na odmoru sam kaže:

  Žena je cestito podnela ostavku jer nije mogla da izdrzi pritiske,a odgovoran za podelu para badza je od juce na odmoru,na planini i uopste ga ne dotice glas sportista niti ovaj protest.Podelio je pare kako hoce,namestio neduznu zenu a sada ce malo da odmori,jer je imao tri sednice za tri meseca i umorio se od posla.Covek nema meru.

 2. Kum kaže:

  Onaj iz sportskog saveza primio 19 plata u prošloj godini,od projekta pranjem para uzeo još 200000,oodin,od posebnih programa 400000,00din,malo li je.Zaboravili samo da im isteko mandat još 5 decembra 2018god.Uredniče nije li ovo za zatvor.BRŽE; JAČE ;VIŠE,KRADI I ONDA TI DAJEMO DA TI KONTOLIŠEŠ POTROŠNJU SPORTSKIH PARA.NAPREDNO DNO DNA.

 3. Kum 2 kaže:

  Topličanin za januar dobio za 9 trenera 108000,00din.Svi znamo da nijedan fudbalski klub ne trenira januara,a da li se neko pita koliko taj klub ima mladjih selekcija.AKADEMIJI ceo buđet za godinu 100000,00,a ovim nesrećnicima za lažni januar 8000 više,smešno,žalosno i bedno.

 4. Kum 3 kaže:

  Ispitati da li je Topličanin vratio pozajmicu Sportskom sayezu i ŽRK Topličaninu,zbog ovakvih stvari većnik u Nišu je završio u zatvoru,a i ove ovde isto čeka.Posebno pitanje je davanje para klubovima iz buđetske rezerve bez raspisivanja ikakvog konkursa u 2018 god.Lea je dala ostavku ko je sledeći…..

 5. SZS kaže:

  Akademci ne sekiraj te se,posle 13 aprila idu nova pravila za podelu novca sportu,biće te zadovoljni.

 6. Inspektor kaže:

  Predsednika skupštine i njegovog badžu treba pitati gde su stotine miliona naših para koje su navodno potrošene na finansiranje sporta. Deluje neverovatno ali je istina da se godišnje iz budžeta na „sport“ troši oko 200 miliona. Pošto nam se klubovi finansiraju od sponzorstava privatnih firmi i entuzijasta, a deca sama kupuju opremu, plaćaju trenere, prevoz i sudije, pitam se gde završavaju pare iz budžeta!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *