Tehnička škola realizuje obuku za CNC operatere

Od sredine septembra, u Tehničkoj školi “15.maj” u Prokuplju počeće zajednički projekat nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ministarstva omladine i sporta, Grada Prokuplja i šest firmi u okviru koga će 12 kandidata sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje završiti obuku za CNC operatere. Vrednost projekta koji će trajati 2, 5 meseca je 133.000 evra, od kojih će polovinu obezbediti Grad Prokuplje i kompanije koje učestvuju u realizaciji.

Tehnička škola „15.maj“, arhiva lj.m.

Prema rečima nadležnih, konkurs za prijem kandidata je otvoren do 8. septembra, a mogu se prijaviti nezaposlena lica koja su na evidenciji NSZ sa teritorije Topličkog okruga starosti od 18 do 35 godina sa završenim srednjim obrazovanjem tehničkog smera.

Obuka će trajati do početka decembra a uključiće i radne subote. Osim u školi, polaznici će praktičan deo obuke učiti i u firmama koje su potpisnice projkata, Gama konsalting, Exit, TZR Recycling industry, ČIP, Metalurg i Amtools – kaže direktorka Tehničke škole Biljana Milenković.

Ističe da nakon završene obuke, polaznici polažu završni ispit i dobijaju sertifikate a samim tim i mogućnost posla u nekoj od pomenutih firmi.

Projekat koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje “Podsticanje zapošljavanja mladih” realizuje GIZ i Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa javno privatnim partnerstvom.

Iz Gradske uprave u Prokuplju pozivaju kandidate da se prijave u što većem broju kako bi se odabrali najbolji, koji će prekvalifikacijom steći neophodna znanja za nove profesionalne izazove.

 

Možete na pratiti ovde:
0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *