Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Toplica027.rs. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Portal, Toplica027.rs ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti portal Toplica027.rs da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:

 • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 150 karaktera iz teksta,
 • kompletan naslov,
 • jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120×120 piksela,
 • obavezno vidljivo navođenje izvora(Toplica027.rs) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
 • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži „nofollow“!

Televizija/radio

 • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja portal Toplica027.rskao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
 • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Toplica027.rs kao izvora.

Štampana izdanja:

 • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja portal Toplica027.rskao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Portal Toplica027.rs zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu, bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo portal Toplica027.rs, ne smatraju se delom sajta i Toplica027.rs ne snosi odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

Portal Toplica027.rs poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca sajta.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, portal Toplica027.rs  neće davati na uvid trećem licu.

Korisnicima portal Toplica027.rs strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Portal Toplica027.rs ne odgovaraju za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice portala Toplica027.rs uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila rtvtoplicaprokuplje@gmail.com.

Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici „Glas naroda“ predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom portal Toplica027.rs.

Portal Toplica027.rs ne odgovara za stavove iznete u ovoj rubrici.

Izmene uslova korišćenja

Portal Toplica027.rs zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.